Losse thee zetten


Hoe zet je een kopje losse thee? 


We leggen je graag stap voor stap uit hoe wij een heerlijk kopje losse thee maken. Bekijk de video hieronder of lees de blog. 
 
Stap 1: Water zetten!
Zet de thee- of waterkoker aan. Als je een waterkoker hebt waar je een temperatuur kunt instellen, kijk dan op het etiket voor de juiste temperatuur voor de thee. Heb je een waterkoker zonder deze instelling? Dat is geen enkel probleem. Laat het water indien nodig een paar minuten afkoelen.


Stap 2: Losse thee uitzoeken
Zoek een heerlijke losse thee uit en pak een thee maatschep of lepel. Het maatschepje zorgt ervoor dat je de juiste hoeveelheid thee in het theefilter doet. Wij kozen voor een kopje gember en citroen thee!
 


Stap 3: Doe de losse thee in een theefilter
Gebruik de maatschep om de losse thee in een theefilter te doen. Wij gebruikten een theezakje om de thee te zetten. Een theezakje is lekker makkelijk en kun je na gebruik bij het groenafval doen, omdat het biologisch afbreekbaar is. Dus net zo duurzaam als een herbruikbare theeknijper
 


Stap 4: Laat de thee zijn werk doen!
Plaats het theezakje of theekijper in het warme water. Op het etiket staat ongeveer hoelang je de thee kunt laten trekken. Haal het theezakje of theeknijper uit het water en je kunt genieten van een heerlijk kopje losse thee.

Als je de originele verpakking van de thee niet meer hebt, kijk dan onderaan de pagina voor de basis richtlijnen voor het zetten van verschillende soorten thee.

 


Hoeveel losse thee mag ik gebruiken? En waarom is de temperatuur van mijn water zo belangrijk?


Het perfecte kopje thee zetten. Hoe doe je dat? En waar moet je vooral op letten? Er wordt veel over gezegd en geschreven. Wij helpen je alvast graag op weg door enkele tips en richtlijnen mee te geven. Laten we beginnen met een stelling waar we het gelukkig allemaal over eens zijn: het water mag eigenlijk net niet koken!

Is dit nieuw voor je? Het is in ieder geval een regel die je nooit mag vergeten. Want bij een te hoge temperatuur verliest het water zijn kwaliteit. En komt de thee niet meer tot zijn recht. De blaadjes kunnen verbranden waardoor de verkeerde stoffen vrijkomen.

Laat je water enkel koken bij een kruidenthee of rooibos thee waarbij die hitte wel nodig is. Bij alle thee soorten van De Thee Winkel vind je op iedere thee verpakking altijd de trektijd terug, de temperatuur en welke hoeveelheid je het beste kunt gebruiken, dit is afhankelijk van iedere theesoort. 

 


Welke temperatuur mag je dan wel gebruiken? En hoe lang mag de thee trekken? 


Hieronder vind je een handig overzicht met enkele basis richtlijnen. In het overzicht vind je de minimale trektijd (mag dus ook meer zijn), de temperatuur en we hebben er ook de hoeveelheid thee bij gezet die wordt aanbevolen.

Ondanks deze richtlijnen is er geen juiste of foute manier om thee te zetten. De beste tip die we je kunnen meegeven is om te experimenteren met verschillende hoeveelheden en trektijden. Een kwalitatieve thee zal niet snel bitter worden als je hem langer laat trekken. Integendeel, hierdoor kan je prachtige en complexe smaken ontdekken.

 

Geniet van het drinken van je kopje thee en blijf ons zeker volgen via onze nieuwsbrief of social media kanalen voor nog meer tips. Samen halen we het onderste uit jouw theekopje! 

 

Thee bestellen bij De Thee Winkel? Wij pakken het altijd in als een cadeautje!

 

Volg je ons al?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons via onze social media kanalen!
 

  

 

 

Sorteer op
© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel