Groene Thee Zetten


Groene thee is de meest gedronken thee soort op dit moment, daarom hebben we in onze webshop in verhouding ook meer groene thee soorten te koop ten opzichte van de andere thee soorten. Groene thee is een heerlijke drank met veel positieve effecten, en een kopje losse thee is zo gezet! De meest gemaakte fout is dat mensen vaak de groene thee zetten zodra het water heeft gekookt. Het is echter beter om het water nog even te laten afkoelen zodat de smaak het beste tot zijn recht komt!

In deze blog leest u alle gouden regels voor het zetten van de perfecte kop groene thee.Watertemperatuur


Alle losse thee soorten bij De Thee Winkel zijn voorzien van een zetadvies, zodat u nooit de mist in kunt gaan... Om de beste smaak uit uw favoriete groene thee te halen is de temperatuur van het water het meest belangrijk. Wanneer de temperatuur te hoog is dan wordt de thee snel bitter en verbranden de theeblaadjes waardoor de smaak verloren gaat. Bij een te lage temperatuuur zullen de theebladeren niet de volledige smaak afgeven. 

Over het algemeen kunt u voor het zetten van een groene thee het beste een temperatuur aanhouden tussen de 70 - 80 graden. 
Wanneer u kokend heet water in uw theeglas schenkt dan zakt de temperatuur met 5 graden. Na 2 minuten is het water ca. 90 graden, na 3 minuten 80 graden en na ca. 4 minuten 70 graden. U kunt dus het beste ca. 3-4 minuten wachten totdat u de groene thee laat trekken in het theeglas met een leuk en geschikt theefilter naar keuze.

 

Trektijd

De juiste trektijd van onze losse thee staat altijd genoteerd op de achterzijde van iedere thee verpakking. Het beste is om een trektijd van 1 tot 3 minuten te hanteren bij groene thee. Voor 1 glas groene thee gebruikt u ca. 2 à 3 gram losse thee. (12/15 gram per liter)
Maar thee drinken is natuurlijk erg persoonlijk, sommige mensen houden nu juist van hele sterke groene thee. 

Bij kleine theeblaadjes is het het beste om te kiezen voor een kortere trektijd en bij grotere theeblaadjes een langere trektijd. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de trektijd de groene thee nodig zal hebben om voldoende smaak af te geven.


Geniet van uw vers gezette kop groene thee

 

Sorteer op
© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel