Waar komt onze losse thee vandaan?

 

Voordat je kan genieten van een heerlijk kopje losse thee, legt het een prachtige reis af over de wereld. In deze blog hopen wij een beter beeld te schetsen van waar de verschillende theesoorten vandaan komen en hoe het in onze webshop terecht komt. Het drinken van een kopje thee is een hele culturele belevenis als je weet waar de roots van je thee ligt. Dus… pak er een warm kopje thee bij en geniet van het lezen! 


Toch liever een korte video kijken over de reis die de thee aflegt? Bekijk dan de video hieronder!

 Het begin van de reis
 

We zullen de reis in tegengestelde richting uitleggen, want het begint natuurlijk bij jou die een bestelling plaatst op onze website. In het mooie dorpje Veenwoudsterwal, gelegen in Friesland, wordt jouw bestelling met liefde geselecteerd, ingepakt en verzonden. Veenwoudsterwal telt ongeveer 400 inwoners en is een prachtige locatie om met de boot te varen, te fietsen of te wandelen. In de zomer is het hier ook gigantisch druk met dagtoeristen. Gezellig! 

 

 

Handgemaakt met liefde
 

De thee die wij verkopen komt bij een leverancier afkomstig uit Duitsland. Daar komen alle ingrediënten samen die jouw heerlijke kopje thee maken. Met uiterste precisie worden de theebladeren en ingrediënten gekozen, waardoor er verfijnde theemelanges ontstaan. Iedere theesoort heeft zijn eigen identieke smaak en geur die voor unieke en memorabele momenten zorgt. Ook zet onze leverancier zich in voor eerlijke en duurzame theeteelt. Het is fijn dat wij als thee webshop daar onderdeel van uit mogen maken.

 

 

De Teeltgebieden

 

Onze leverancier is continu op zoek naar bijzondere theesoorten en ideeën om de beste thee aan te bieden. We zullen per populaire theesmaak vertellen waar het vandaan komt: 

 

GROENE THEE

Laten we beginnen bij de meest populaire thee uit onze webshop: groene thee. Het is vast geen verrassing, maar groene thee komt voornamelijk uit de teeltgebieden in Japan en China. Groene thee is een echte thee traditie die al duizenden jaren oud is. Het kenmerkende aan Japanse groene thee is dat het meer voedings- en smaakstoffen bevat. Daarentegen heeft Chinese groene thee een licht geroosterde aroma. Beide theesoorten wordt gemaakt van niet-gefermenteerde thee blaadjes. 

 

WITTE THEE 

Witte thee komt ook uit China, waarbij alleen de dichte knoppen en zachtste blaadjes in het voorjaar worden geoogst. Witte thee heeft net zoals groene thee een rijke geschiedenis. Een lange tijd geleden mocht alleen de keizer witte thee drinken. Gelukkig kunnen we nu allemaal genieten van een heerlijk kopje witte thee.

 

 

ZWARTE THEE

Zwarte thee zit vol met aroma’s en heeft een langer bewerkingsproces. Dat maakt de thee zo verschillend van groene en witte thee. De meeste zwarte thee komt dan ook uit een ander teeltgebied. De meest aromatische zwarte theesoorten komen uit India en Nepal. De theeteelt vindt plaats in de bergen. Ook hebben we een zwarte thee die uit China komt.

 

 

OOLONG THEE


Oolong thee brengt groene en zwarte thee samen in één kop. Je zult dan ook verwachten dat alle theeteelt van Oolong thee plaatsvindt in India, Nepal, China of Japan, maar dat is niet zo. Onze oolong-specialiteiten komen voornamelijk uit Taiwan. De thee wordt ook wel formosathee genoemd. In de 17e eeuw was Formosa een republiek die een korte tijd bestond op Taiwan. Een theesoort met een verhaal!

 ROOIBOSTHEE

Rooibosthee komt uit het zonnige Zuid-Afrika. Alleen de naaldachtige blaadjes van de rooibostwijgjes worden geoogst. Rooibosthee mag eigenlijk officieel geen thee genoemd worden, omdat het niet afkomstig is van de theeplant. De thee komt namelijk van de Zuid-Afrikaanse struik, Aspalathus Linearis.
 Bedankt voor het lezen! 

 

Al weer zin gekregen in een nieuw kopje thee? Bekijk dan hier ons aanbod!

 

Sorteer op
© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel