5 redenen om losse thee te drinken

 

Wil je graag overstappen naar losse thee? Wij vinden dat een goed idee! In deze blog vertellen wij je graag waarom het beter is om losse thee te drinken dan theezakjes uit de supermarkt te gebruiken. De volgende 5 redenen maken van jou in een mum van tijd een losse theedrinker.
 

 

De 5 redenen opgesomd: 

  1. Losse thee is gezonder

  2. De kwaliteit van losse thee is beter

  3. Losse thee is duurzamer

  4. Het gebruiken van losse thee is voordeliger

  5. De smaak van losse thee is vele malen lekkerder

 

 


1. Losse thee is gezonder

 

De belangrijkste reden om over te stappen naar losse thee is omdat het veel gezonder is. Het is bewezen dat losse thee meer antioxidanten, vitaminen en polyfenolen (chemische verbindingen die in planten voorkomen) bevat. In theezakjes uit de supermarkt gaan veel van deze voedingsstoffen verloren door de manier waarop ze worden geproduceerd. Dat is jammer! 

Daarnaast bevat losse thee geen toegevoegde suikers. Losse thee bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten. De meeste theezakjes van supermarkten bevatten daarentegen suikers en etherische oliën om de smaak te verbeteren. 

Natuurlijk hebben we een klein onderzoek gedaan naar losse thee en een theezakje uit de supermarkt. We hebben 2 verschillende theezakjes van de supermarkt opengeknipt. Hieronder in de foto’s zie je het resultaat. Opvallend zijn de witte en bruine bolletjes. Dit zijn de toegevoegde suikers en het aroma die de thee een aangename geur en smaak geeft.

 

Als je de afbeeldingen van de losse thee hieronder bekijkt, zie je dat deze alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Zoals de aardbei en blauwe bes die duidelijk te zien zijn op de rechterfoto. Dat wil niet zeggen dat al onze theesoorten suikervrij zijn. We hebben theesoorten die stukjes ananas en papaya bevat, wat bestaat uit fruitsuiker (linkerfoto). Op de verpakking geven we duidelijk aan wat echt fruit is en wat fruit met fruitsuiker is.

 


2. De kwaliteit van losse thee is beter

 

De kwaliteit van losse thee is om verschillende redenen beter dan die van een theezakje. Onder meer het teeltgebied, productieproces en de verpakking heeft invloed op de kwaliteit van de thee.

Aangezien de meeste theesoorten afkomstig zijn van de theeplant, Camellia Sinensis, zul je je waarschijnlijk afvragen waarom de kwaliteit zo veel verschilt. Het grootste verschil zit in de manier van plukken. Losse thee wordt namelijk met de hand geplukt. Alleen de beste theebladeren worden geselecteerd en oude en rotte theebladeren worden niet geplukt. De thee die in de theezakjes zit, wordt machinaal geplukt. Dit betekent dat alles wordt geplukt, waardoor er geen onderscheid wordt gemaakt tussen goede en slechte blaadjes. 

Verder worden de theeblaadjes die voor de theezakjes gebruikt worden tot zeer kleine blaadjes vermalen. Dit hebben ze gedaan zodat de thee sneller kleur en smaak aan het water afgeeft. Door dit proces verliezen de bladeren hun smaakmakende oliën, waardoor de kwaliteit achteruitgaat.

 


3. Losse thee is duurzamer

 

Losse thee is duurzamer, omdat het niet verpakt is in een theezakje. De theezakjes uit de supermarkt zijn maar voor ongeveer 70% biologisch afbreekbaar. De andere stoffen in het theezakje zijn dat niet en er zit ook plastic in verstopt. Niet zo lekker als het in je thee terecht kan komen. Een herbruikbare theezeef wordt vaak gebruikt voor losse thee. Ook hebben wij theefilters waar je losse thee in kunt zetten. Onze theefilters zijn wel 100% biologisch afbreekbaar!


4. Het gebruiken van losse thee is voordeliger

 

Theezakjes lijken misschien goedkoper, maar niets is minder waar. Voor het zetten van een kopje losse thee heb je slechts 1 maatschepje van ongeveer 2 gram nodig. Omdat losse thee van hoge kwaliteit is en daardoor rijker van smaak, kun je met 1 schep losse thee meerdere kopjes thee zetten. Bij een theezakje gooi je het theezakje vaak weg na 1 kopje thee.


5. De smaak van losse thee is vele malen lekkerder

 

De smaak van de thee wordt ook beïnvloed door de manier van produceren en verpakken. Zoals eerder uitgelegd is thee uit een theezakje gemalen, met als gevolg dat veel smaken verloren gaan. Losse thee behoudt zijn pure smaak tijdens het proces. 

Theezakjes zijn verpakt in doosjes en blijven vaak in het doosje zitten. Op deze manier wordt de thee blootgesteld aan zuurstof, waardoor het theezakje zijn smaak verliest. Losse thee kan gemakkelijk worden bewaard in een theeblik, wat het behoud van de smaak bevordert. Naast de verpakking aan de buitenkant heeft het theezakje zelf een slechte invloed op de smaak. Losse thee krijgt veel meer ruimte om de smaken vrij te geven. De thee in theezakjes heeft veel minder ruimte, waardoor de smaakafgifte minder is.

Bij losse thee heb je zoveel diversiteit in de smaken dat er altijd wel een thee bij zit die perfect bij je past. Ook in de teeltgebieden zit er veel verschil, wat de smaak beïnvloedt.


 

Samenvattend heeft het drinken van losse thee veel voordelen. Het verschil ervaar je pas echt als je een kopje losse thee drinkt. Vraag een proefpakket aan of bestel een zakje losse thee. We hebben ook theezakjes die bestaan uit thee van goede kwaliteit en waarbij de verpakking 100% biologisch afbreekbaar is.

 

Bedankt voor het lezen!

© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel