DIY: Adventskalender maken voor in je kerstboom

 


Fleur je kerstboom op met deze leuke tips! Adventskalenders zijn natuurlijk makkelijk te kopen, maar... het is veel leuker om met je eigen kerstboom een adventskalender te maken met de items die je leuk vindt. Twee vliegen in één klap: een versierde boom en heerlijke cadeautjes in de boom!


Het is ook mogelijk om de artikelen te gebruiken voor een herbruikbare adventskalender. Bekijk de shoppinglist om de producten aan te schaffen.


 Shoppinglist


Items uit de webshop
Het is aan jou welke items je wilt en hoeveel van elk item.

 Andere benodigheden

  • (Stof)schaar
  • Perforator
  • Printer
  • A4 karton of papier
  • Gekleurd lint
  • Lijm of plakstift

     


 


 

Aftellen maar..! 

 

Het idee van een adventskalender is dat je aftelt naar Kerstmis. Daarom willen we dus graag cijfers op de items die we in de boom gaan hangen! Van 1 tot 24 of een willekeurig aantal daartussenin, voor als je de boom liever niet te vol hangt. Wil je liever helemaal geen cijfers in de boom, dan kun je deze stap overslaan. Hoe maak je nou de nummers? Dat gaan we je stap voor stap uitleggen:

Stap 1: Download en print het advent nummervel
Ter voorbereiding hebben we voor jullie de leuke hangers gemaakt om aan de items te hangen. Hier kan je het nummerblad downloaden om het te kunnen printen  > klik hier

 

 

Stap 2: Versterk de hangers
Om te voorkomen dat het papier gaat omkrullen, is het belangrijk om een A4-tje van dun karton op de achterkant van het nummervel te plakken. Heb je dat niet? Dan kun je het proberen met een normale A4.

Stap 3: Knippen
Knip de hangers uit.
Let op! De groene hangers hebben een extra groene rand eromheen om deze mooi te kunnen knippen. Hierdoor krijg je geen witte randen aan de hanger.

Stap 4: Gaten maken
Pak de perforator en maak op de plaats van de cirkel een gaatje waar uiteindelijk een lint doorheen kan. Dan zijn de hangers zo goed als af!

 

 


 

De leukste items voor in je kerstboom

 

Nu gaan we je laten zien hoe wij onze kerstboom omtoveren tot een ware adventskalender. Laten we beginnen met de items die je meteen in de boom kunt hangen. Handig!

 

Kerstbal gevuld met chocolade  'Le Chocolat des Français' 


Een super leuke kerstbal om in de kerstboom te hangen. De metalen kerstbal is gevuld met onweerstaanbare chocolade bolletjes. Knip een stukje van het lint om de hanger aan het ophangdraad van de kerstbal te bevestigen. De kerstbal is vrij zwaar, let op! Verder is het knippen van lint niet zo makkelijk met een gewone schaar. Gebruik indien nodig een stoffen schaar om het knippen te vergemakkelijken.

 

 

Kersthanger gevuld met theezakjes 'Or Tea' 


Een mini kerstman kersthanger voor in de kerstboom. Het pakketje bevat vijf theezakjes met Gingerbread Orange (Kruiden Thee). De theezakjes bevatten een heerlijke specerijenmelange met de smaken van fruit, pompoen, kaneel, sinaasappel en koek. Voeg de hanger op dezelfde manier toe als de kerstbal.

 

 

 


Proefzakjes losse thee 'De Thee Winkel' 
 

Onze proefzakjes met thee mogen natuurlijk niet ontbreken! Kies een paar proefzakjes die je lekker lijken. Maar hoe krijg je het proefzakje in de boom? Eenvoudig! Open het proefzakje. Plaats het lint op dezelfde plaats als de sluiting en voeg de hanger toe aan het lint. Sluit daarna het zakje. Door er een strik in te leggen kun je het proefzakje op een mooie manier in de boom hangen.

 

 

 

Theezakjes 'Or Tea' 
 

Met de kleurrijke theezakjes van Or Tea vrolijk je de kerstboom helemaal op. Kies een aantal leuke smaakjes! Vervolgens kun je met de perforator een gaatje in de verpakking maken, waar je het lint door kunt halen. Wij kozen bijvoorbeeld voor het 'Winter Wonder Tea' pakket met 5 theezakjes. 

 


 

Theebloemen 'Jasili' 

 

Ook de theebloemen van Jasili zijn een echte kleurrijke blikvanger. Een heerlijke ervaring om met familie of vrienden te kijken terwijl de theebloem zich ontvouwt in het hete water. Je kunt de theebloemen op dezelfde manier in de boom hangen als de theezakjes. Je hoeft maar 1 kant van de opening te openen, waar je het gaatje kunt maken.

 

 

 

Kerstboomkaarsen 'Rustik Lys' 

 

Prachtige kerstboomkaarsen! In diverse kleuren kun je ze een mooi plekje geven in de boom en uiteindelijk in je interieur. Is het te zwaar? Geen probleem! Dan zet je ze op een mooi plateau op tafel. 

Steek de kaarsen niet aan als ze in de boom staan!

 

 

 

Wij zijn super benieuwd naar jullie creaties in de boom! Deel ze door ons te taggen op social media!

 

© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel