Zelf ijsthee maken met losse thee


Zelf ijsthee maken is natuurlijk veel lekkerder dan wanneer u ijsthee kant-en-klaar uit de winkel haalt. Vooral nu de zomers in Nederland steeds warmer worden is het lekker om af te koelen met een heerlijk glas eigen gemaakte ijsthee! En dan het liefst met lekker veel ijsklontjes natuurlijk...
 

Wij maken zelf vrij regelmatig ijsthee met een heerlijk frisse thee soort (zoals bijv. onze eigen Groene Thee - Koele Perzik of maak een keuze uit onze 4 nieuwe soorten losse ijsthee!). U kunt dan eventueel nog verse munt of citroen toevoegen aan uw ijsthee voor een extra frisse smaak. Er zijn verschillende methodes voor het maken van ijsthee. Zo is er bijv. de warme methode, de koude methode en natuurlijk de snelle methode voor de mensen die á la minute hebben besloten om een ijsthee te nemen! 

We zullen u stap voor stap uitleggen hoe u dit het beste kunt doen, alle methodes zijn lekker én makkelijk om te maken.IJsthee maken volgens de warme methode:
 

1. Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit! (de meest belangrijke stap eigenlijk :))

2. Breng een liter water aan de kook, en doe het in een theepot.
(een groot theeglas in een kleinere hoeveelheid kan natuurlijk ook)

3. Neem uw favoriete thee en zet het op de manier zoals het hoort. Wanneer u de los verpakte thee bij ons heeft besteld, vermelden we altijd de zet-instructies op onze verpakking!  Zwarte thee zet u bijvoorbeeld op 100 graden. Witte thee en groene thee kunt u beter eerst laten afkoelen tot een graad of 70 à 80. De blaadjes van deze thee soorten verbranden namelijk snel en dan krijgt u een bittere smaak. 

4. Doe de losse thee in een theefilter en laat het een paar minuten trekken. Verwijder het zakje en laat de thee afkoelen in de koelkast.

5. Voeg eventueel naar smaak suiker, honing, munt, vers fruit of citroen toe. En vergeet natuurlijk de ijsblokjes niet tijdens een super warme zomerdag!IJsthee maken volgens de koude methode:

1. Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit!

2. Neem een liter koud water en ca.12 tot 15 gram van uw favoriete thee. Doe het in een theefilter of gebruik een handige ijsthee karaf. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. 

3. Na het nachtje trekken in de koelkast heeft de ijsthee een heerlijke subtiele smaak gekregen. Voeg eventueel nog vers fruit, suiker, honing, munt of citroen naar smaak toe.
Het is uw feestje!IJsthee maken volgens de snelle methode:


1. Ook bij deze methode geldt: Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit! :)

2. Vul een theepot of hittebestendige kan voor ca. 0.25 liter met gekookt water. Neem uw favoriete thee en laat ca. 12-15 gram een paar minuten trekken. 

3. Verwijder het theefilterzakje of theefilter en meng het hete water samen met 0.75 liter koud water en heel veel ijsblokjes.

4. Doe het in een mooie kan of karaf en voeg nog partjes citroen, sinaasappel of munt toe en binnen no time is uw ijsthee klaar!
Tip: Met ijsthee mag u best wat meer losse thee gebruiken voor de smaak. Door de ijsblokjes wordt de ijsthee namelijk een stuk minder sterk!


 

Sorteer op
© 2017 - 2021 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel