Zelf ijsthee maken met losse theeZelf ijsthee maken is natuurlijk veel lekkerder dan wanneer je ijsthee kant-en-klaar uit de winkel haalt. Je maakt heel gemakkelijk zelf ijsthee en het is ook nog eens super leuk om te doen. Verder, is zelfgemaakte ijsthee een stuk gezonder, omdat het minder suikers bevat. Vooral nu de zomers in Nederland steeds warmer worden is het lekker om af te koelen met een heerlijk glas eigen gemaakte ijsthee! En dan het liefst met lekker veel ijsklontjes natuurlijk...
 

Wij maken zelf vrij regelmatig ijsthee met een heerlijk frisse thee soort (zoals bijvoorbeeld onze eigen Groene Thee - Koele Perzik of maak een keuze uit onze 4 soorten losse ijsthee!). Je kunt dan eventueel nog verse munt of citroen toevoegen aan uw ijsthee voor een extra frisse smaak. 

 

 


 

3 manieren om ijsthee te maken van losse thee
 


Er zijn verschillende methodes voor het maken van ijsthee. Zo is er bijvoorbeeld de warme methode, de koude methode en natuurlijk de snelle methode voor de mensen die á la minute hebben besloten om een ijsthee te nemen! 

We zullen u stap voor stap uitleggen hoe u dit het beste kunt doen, alle methodes zijn lekker én makkelijk om te maken. Onze favoriete manier om ijsthee te maken is volgens de koude methode! 

 

1. De koude methode 

2. De warme methode

3. De snelle methode
 

We hebben ook een how-to video gemaakt over de koude methode van ijsthee maken! Bekijk de video hieronder!
 


 

1. IJsthee maken volgens de koude methode:


Stap 1: Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit! 

Wij hebben gekozen voor een heerlijke frisse biologische groene ijsthee van "Alveus" met de smaak van appels en citroen, een typische zomersmaak. 

 Stap 2: Voeg de losse thee toe aan het water door middel van een theefilter

Neem een liter koud water en ca.12 tot 15 gram van uw favoriete thee. We hebben zelf ongeveer 6 à 7 schepjes toegevoegd aan 1 liter koud water met de thee maatschep. Doe het in een theefilter of gebruik een handige ijsthee karaf. Een ijsthee karaf is niet alleen handig, maar het is ook nog eens super trendy.
 


 

Stap 3: Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast

Hoe langer de thee staat, des te meer tijd heeft de losse thee om zijn smaak aan het water af te geven. Dus hoe langer je wacht met trekken, hoe sterker de smaak van de thee wordt!

 Optioneel: Voeg ijsklontjes, honing of vers fruit toe!

Na het nachtje trekken in de koelkast heeft de ijsthee een heerlijke subtiele smaak gekregen. Voeg eventueel nog vers fruit, suiker, honing, munt of citroen naar smaak toe. Het is jouw feestje! Zelf hebben wij ijsklontjes van muntbladeren gemaakt. Dit kan ook heel makkelijk met fruit. Voeg bijvoorbeeld besjes of frambozen toe aan je ijsklontjes voor een heerlijke smaak. 

 


 

2. IJsthee maken volgens de warme methode:
 

1. Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit! (de meest belangrijke stap eigenlijk :))

2. Breng een liter water aan de kook, en doe het in een theepot.
(een groot theeglas in een kleinere hoeveelheid kan natuurlijk ook)

3. Neem uw favoriete thee en zet het op de manier zoals het hoort. Wanneer u de los verpakte thee bij ons heeft besteld, vermelden we altijd de zet-instructies op onze verpakking!  Zwarte thee zet u bijvoorbeeld op 100 graden. Witte thee en groene thee kunt u beter eerst laten afkoelen tot een graad of 70 à 80. De blaadjes van deze thee soorten verbranden namelijk snel en dan krijgt u een bittere smaak. 

4. Doe de losse thee in een theefilter en laat het een paar minuten trekken. Verwijder het zakje en laat de thee afkoelen in de koelkast.

5. Voeg eventueel naar smaak suiker, honing, munt, vers fruit of citroen toe. En vergeet natuurlijk de ijsblokjes niet tijdens een super warme zomerdag!

 
3. IJsthee maken volgens de snelle methode:


1. Ook bij deze methode geldt: Zoek een heerlijke frisse soort losse thee of ijsthee uit! :)

2. Vul een theepot of hittebestendige kan voor ca. 0.25 liter met gekookt water. Neem uw favoriete thee en laat ca. 12-15 gram een paar minuten trekken. 

3. Verwijder het theefilterzakje of theefilter en meng het hete water samen met 0.75 liter koud water en heel veel ijsblokjes.

4. Doe het in een mooie kan of karaf en voeg nog partjes citroen, sinaasappel of munt toe en binnen no time is uw ijsthee klaar!

 

 Tip: Met ijsthee mag u best wat meer losse thee gebruiken voor de smaak. Door de ijsblokjes wordt de ijsthee namelijk een stuk minder sterk!


 

Sorteer op
© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel