Zelf sparkling tea maken met losse thee


Sparkling tea (mousserende thee) is tegenwoordig helemaal hot! Je koopt het in een champagnefles en drinkt het als alcoholvrije champagne of mocktail tijdens een feestje. Maar het is natuurlijk veel leuker en goedkoper om het zelf te maken. Verder is een zelfgemaakte mocktail of mousserende thee een stuk gezonder, omdat deze minder suikers bevat en losse thee boordevol antioxidanten zit. Het is super leuk om samen met een groep vriendinnen te maken tijdens bijvoorbeeld een babyshower of verjaardag, want het bevat geen alcohol en is net zo lekker! In de zomer is het heerlijk om elke dag te genieten van een fris glaasje sparkling tea.
 

Wij proberen proberen steeds vaker zelf sparkling tea te maken met een heerlijk frisse en fruitige thee soort (zoals bijvoorbeeld onze eigen Groene Thee - Orange Butterfly). Je kunt dan eventueel nog verse munt of citroen toevoegen aan je mousserende thee voor een extra frisse smaak. 

 


 


 

Mojito thee mocktail, Limoncello sparkling tea of Watermeloen en Aardbei mousserende thee? 
 

We hebben voor jullie geëxperimenteerd wat een lekkere sparkling tea kan zijn. We hebben als eerste drie heerlijke thee soorten uitgekozen, waarvan wij dachten dat ze uitstekend zouden zijn in een mocktail. Ook hebben we gevarieerd met verschillende soorten bruiswater en fruit om te kijken wat het beste bij elke smaak past. We zijn trots op het resultaat en de smaak! We leggen je stap voor stap uit hoe je de volgende mousserende theesmaken kunt maken:

 

Watermeloen en aardbei sparkling tea

Limoncello thee mocktail

Mojito thee mocktail

 

We hebben ook een how-to video gemaakt van de Limoncello Thee Mocktail! Bekijk de video hieronder!
 

 


 

Watermeloen en aardbei sparkling tea

 

De sparkling tea van watermeloen en aardbei is een genot voor in de zomer! Een echt zoete frisse en fruitige mocktail met de smaken van aardbei, komkommer en watermeloen. Perfect voor aan het zwembad of tijdens een tropisch feestje wanneer je wilt genieten van een alcoholvrije cocktail. 

 

 

Wat heb je nodig voor de watermeloen en aardbei sparkling tea?
 

Ingrediënten:
 


 

 

Hoe maak je watermeloen en aardbei sparkling tea?
 

Stap 1: De thee bereiden!

Voor deze sparkling tea hebben we gekozen voor onze Groene Thee - Aqua Pulco, die heerlijk fris en fruitig is en daarom perfect past bij deze zomerse mocktail. 

Giet heet water in een glas tot het voor de helft gevuld is (+/- 200 ml). Pak het thee maatschepje en het theefilter. Doe 1 grote schep thee in het theefilter met behulp van het thee maatschepje. Laat het ongeveer een paar minuten trekken. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker de smaak wordt. Houd je van een wat bittere mocktail? Dan zou ik het wat langer laten trekken dan normaal. Voeg nu een theelepel honing of agavesiroop toe en roer het goed door. Je kunt de stap ook overslaan als je het niet te zoet wil hebben. 
Laat het afkoelen in de koelkast of diepvries. Vergeet het glas er niet uit te halen!
 

Stap 2: Bruisen maar...

De perfecte combinatie met de Aqua Pulco thee is SPA touch bruisend watermeloen kiwiHaal de thee uit de koelkast of diepvries en schenk het bruiswater (ongeveer +/- 200 ml) bij de afgekoelde thee. 

 

Stap 3: Finishing touch

Snijd de aardbei en komkommer in stukjes en pak een paar stukjes rood fruit. Doe dit in het glas. Je kunt ook een stukje aardbei en komkommer aan een cocktailprikker prikken om het glas op te fleuren. Wil je de sparkling tea wat zoeter hebben? Voeg dan een extra aardbei toe en laat deze even trekken. Voor de finishing touch kun je ook diepvriesfruit gebruiken.
 

Enjoy! Vergeet zeker niet je zelfgemaakte sparkling tea met ons te delen op Instagram @detheewinkel 
 

 


 

Limoncello thee mocktail

 

Een heerlijke limoncello thee mocktail met een frisse citroensmaak met licht bittere tonen. Je drinkt de mocktail op een feestje of als verfrissing in de zomer!

 

 

Wat heb je nodig voor de limoncello thee mocktail?
 

Ingrediënten:
 

 

 

Hoe maak je limoncello thee mocktail?
 

Stap 1: De thee bereiden!

Voor deze sparkling tea kozen we onze Groene Thee - Limoncello, een heerlijke limoen- en citroenthee met een vleugje mango, die perfect past bij deze Italiaanse mocktail. 

Giet heet water in een glas tot het voor de helft gevuld is (+/- 200 ml). Pak het thee maatschepje en het theefilter. Doe 1 grote schep thee in het theefilter met behulp van het thee maatschepje. Laat het ongeveer een paar minuten trekken. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker de smaak wordt. Houd je van een wat bittere mocktail? Dan zou ik het wat langer laten trekken dan normaal. Laat het afkoelen in de koelkast of diepvries. Vergeet het glas er niet uit te halen!\

 

Stap 2: Bruisen maar...

De perfecte combinatie met de Limoncello thee is bruisend mineraalwater citroenHaal de thee uit de koelkast of diepvries en schenk het bruiswater (ongeveer +/- 200 ml) bij de afgekoelde thee. 
 

Stap 3: Finishing touch

Snijd de citroen in schijfjes en de mango in stukjes. Doe dit in het glas. Je kunt ook een stukje citroen en mango aan een cocktailprikker prikken om het glas op te fleuren. Wil je de sparkling tea wat zoeter hebben? Voeg dan extra stukjes mango toe en laat deze even trekken. Voor de finishing touch kun je ook diepvriesfruit gebruiken.
 

Enjoy! Vergeet zeker niet je zelfgemaakte sparkling tea met ons te delen op Instagram @detheewinkel 

 

 


 

Mojito thee mocktail

 

Van de populaire mojito maakten we ook een alcoholvrije cocktail! Een echte klassieker die misschien nog lekkerder is als thee mocktail. Het heeft de verfrissende smaken van limoen en munt.

 Wat heb je nodig voor de mojito thee mocktail?


Ingrediënten:
 

 


Hoe maak je mojito thee mocktail?


Stap 1: De thee bereiden!

Voor deze sparkling tea kozen we onze Groene Thee - Mojito, een heerlijke munt- en limoenthee met een vleugje munt, die perfect past bij deze populaire mocktail. 

Giet heet water in een glas tot het voor de helft gevuld is (+/- 200 ml). Pak het thee maatschepje en het theefilter. Doe 1 grote schep thee in het theefilter met behulp van het thee maatschepje. Laat het ongeveer een paar minuten trekken. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker de smaak wordt. Houd je van een wat bittere mocktail? Dan zou ik het wat langer laten trekken dan normaal. Laat het afkoelen in de koelkast of diepvries. Vergeet het glas er niet uit te halen!

 

Stap 2: Bruisen maar...

Haal de thee uit de koelkast of diepvries en schenk het bruiswater (ongeveer +/- 200 ml) bij de afgekoelde thee. 
 

Stap 3: Finishing touch

Snijd de limoen in schijfjes en pak de verse munt takjes. Doe dit in het glas. Je kunt ook een schijfje limoen om de rand van het glas doen om het glas op te fleuren. Wil je de sparkling tea wat zoeter hebben? Voeg dan een beetje honing of suiker toe. 
 

Enjoy! Vergeet zeker niet je zelfgemaakte sparkling tea met ons te delen op Instagram @detheewinkel 

 

 

© 2017 - 2024 De Thee Winkel - Losse Thee, Design Accessoires & Thee Cadeaus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel